ΠΩΛΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Υπάρχει ένα διαμέρισμα στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας το οποίο πωλείται , είναι μια γκαρσονιέρα 43 τ.μ., που βρίσκεται στο ισόγειο, είναι διαμπερής, είναι κατασκευή '08, έχει 1 υ/δ, έχει 1 μπάνιο, καθώς επίσης έχει κλιματισμό, πόρτα ασφαλείας, ανοικτό πάρκινγκ, συναγερμό και είναι σε άριστη κατάσταση, η τιμή του είναι 60.000 ευρώ.

Επίσης υπάρχει ένα διαμέρισμα στο ίδιο μέρος το οποίο πωλείται και αυτό και είναι ένα διαμέρισμα 85 τ.μ., είναι και αυτό στο ισόγειο, είναι διαμπερές, είναι κατασκευή '08, έχει 2 υ/δ, έχει 2 μπάνια, έχει κουζίνα, έχει μπαλκόνια, καθώς επίσης έχει κλιματισμό, πόρτα ασφαλείας, ανοικτό πάρκινγκ, συναργερμό και είναι σε άριστη κατάσταση, η τιμή του είναι 120.000 ευρώ.

Πληροφορίες στα mail : savvina.kapa@gmail.com και tasosellhn@gmail.com.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΛΥΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.....

Θα σας πώ μια ιστορία, την δική μου ιστορία.

Δούλευα σε ένα κομμωτήριο για περίπου 6 χρόνια στην Αθήνα, έμαθα πολλά σε αυτό το μαγαζί, ήταν το δεύτερο μαγαζί που δούλευα όταν τελείωσα την σχολή. Πέρασα πολύ όμορφα εκεί. Η τότε αφεντικίνα μου μου ξηγήθηκε πολύ ωραία. Πέρσι το καλοκαίρι της είχα πεί ότι:" θα σταματήσω από την δουλειά γιατί θα μετακομίσω αρκετά μακρυά γιατί θα παντρευτώ σε κανα χρόνο και θέλω να συζήσω με αυτόν τον άνθρωπο που έχω σχέση". Το δέχτηκε. Την είχα ενημερώσει 1 μιση μήνα πριν φύγω για να βρεί κοπέλα να με αντικαταστήσει. Τελικά δεν είχε βρεί, αλλά έφυγα ήσυχη γιατί πίσω άφηνα άλλα 2 κορίτσια που ξέραν την δουλειά.

Και έρχομαι Ανατολική Αττική. Μετακόμισα από το πατρικό μου. Φτιάξαμε το δικό μας σπίτι με τον σύντροφό μου και παράλληλα έψαχνα για δουλειά. Βρήκα πολύ εύκολα. Η οικομική κρίση δεν είχε χτυπήσει ακόμη την πορτα στο δικό μου επάγγελμα. Ήταν ένα μικρό σχετικά κομμωτήριο που δούλευε με την γειτονιά περισσότερο. Πήγα, με δοκίμασε η κοπέλα και μετά μιλήσαμε, της είπα ότι ασχολούμαι και με το μανικιούρ-πεντικιούρ και ενθουσιάστηκε. Ήμουν το τέλειο πακέτο 2 σε 1. (Και εγώ αισθάνομαι πολύ τυχερή γι'αυτό το πλεονέκτημα που έχω.) Συζητάμε για το οικονομικό, εντάξει τα λεφτά που μου πρόσφερε ήταν τα ίδια που έπαιρνα Αθήνα (δεν ήθελα κάτι τέτοιο, άξιζα παραπάνω πιστεύω μετά από τόσα χρόνια δουλειάς τα 600 ευρω είναι λίγα) αλλά μου είχε πεί αυτά θα είναι για αρχή μέχρι να σε μάθει ο κόσμος και να δούμε πώς θα τα πάς γενικά. Της είχα πεί θα το σκεφτώ και θα σου απαντήσω σε λίγες μέρες. Το συζήτησα με τον αρραβωνιαστικό μου και τελικά αποφάσισαμε από κοινού να πάω σε αυτό το κομμωτήριο. Άλλωστε είχα ψάξει και αλλού αλλά απάντηση δεν πήρα ποτέ και τα λεφτά που δίναν ήταν πολύ πιο λίγα. Άλλωστε αργότερα θα μου έδινε παραπάνω, όπως μου είχε πεί.

Ξεκίνησα τον περασμένο Σεπτέμβρη με πολύ όρεξη για δουλειά, να γνωριστώ με τα άτομα που θα δούλευα, να γνωριστώ με τον καινούργιο κόσμο στην καινούργια πόλη που μετακόμισα, να μάθω καινούργια πράγματα. Τον επόμενο μήνα μου ανακοινώνει η κοπέλα ότι είναι "έγκυος". Χάρηκα πολύ γιατί το ήθελε και προσπαθούσε αρκετό καιρό. Έλα όμως που είχε δύσκολη εγκυμοσύνη και έλειπε αρκετές μέρες από το μαγαζί και όλη η δουλειά έπεφτε σε μένα γιατί το άλλο παιδί που είχε (ο κουνιάδος της) μόνο αντρικά κουρέματα έκανε. Δεν μπορώ να πώ αυτό με βοήθησε πολύ, με έκανε να καταλάβω ότι μπορώ και έχω την δύναμη να ανοίξω και ένα δικό μου κομμωτήριο. Περίμενα όμως και μια κίνηση από αυτήν. Να μου έδινε αυτό το παραπάνω που μου είχε υποσχεθεί. Τίποτα όμως δεν πήρα.

Περάσαν οι μέρες, οι μήνες και γέννησε. Έκατσε 40 μέρες για να ευχαριστηθεί και να φροντίσει το μωρό της (και καλά έκανε). Όλο το καλοκαίρι πάλι μόνη να προσπαθώ να βγάλω την δουλειά και να παλεύω με το καθημερινό άγχος μην γίνει καμιά στραβή και φύγει καμιά πελάτισσα δυσαρεστημένη. Παράλληλα να κάνω και τις ετοιμασίες για τον γάμο. Ένα συνεχές τρέξιμο, αρκετή κούραση και ανταβοιμή για όλα αυτά καμιά. Ούτε καν σαν σκέψη. Ούτε ένα "ευχαριστώ" για την προσπάθεια σου. Ούτε καν αυτό. Είχα χαθεί από όλους και από όλα. Δεν είχα κουράγια. Ήθελα επειγόντως να φύγω διακοπές. Να έρθει η μέρα του γάμου και μετά να φύγω... Να ξεκουραστώ... Και σωματικά και ψυχικά. Να αφιερώσω λίγο χρόνο σε μένα, στον άντρα μου...

'Ηρθε εκείνη η μέρα. Τελειώσαν οι ετοιμασίες. Τελειώσαν όλα τα δύσκολα που είχα φορτωθεί τον τελευταίο καιρό. Όλα ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου και τα κατάφερα. Βγήκα ΝΙΚΗΤΡΙΑ. Παντρευτήκαμε και φύγαμε για λίγες μέρες στην όμορφη Κοζάνη, μας φιλοξένησε στο σπίτι της μια καλή φίλη γιατί από οικονομική άποψη είμασταν αλλά και είμαστε πολύ χάλια. Να είναι καλά. Για 15 μέρες είχα άδεια. Στην Κοζάνη καθήσαμε πολύ λίγο γιατί ο άντρας μου επιτέλους μετά από πολύ καιρό θα έπιανε δουλειά. Γιατί όλο το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολα, κάτι μεροκάματα έκανε μόνο, πώς τα βγάζαμε πέρα είναι ένα άλλο θέμα. Όλοι ξέρουμε ότι με την κρίση η Οικοδομή χτυπήθηκε πρώτη. Άστα να πάνε.

Και χθές τελείωσε η άδειά μου. Να σας πώ την αλήθεια δεν μου άρεσε που θα πήγαινα στην δουλειά. Είχα συνηθήσει να κάθομαι, να ξεκουράζομαι, να μαγειρεύω για τον άντρα μου, να τρώμε μαζί και να μπαίνω στα blog φίλων και γνωστών και να ενημερώνομαι, να σχολιάζω και να βάζω θέματα στο δικό μου πολύ καλά και ενημερωτικά. Αλλά τα όνειρα και η καλοπέραση τελειώνουν πολύ γρήγορα. Τελειώσε η άδεια και τα κεφάλια μέσα. Επιστροφή στην ίδια καθημερινότητα, δουλειά-σπίτι-σπίτι-δουλειά.

ΟΚ μέχρι εκεί θα δυσκολευόμουν λίγο στην αρχή να προσαρμοστώ αλλά θα επανερχόμουν στην πραγματικότητα. Πήγα για δουλειά σήμερα. Πήρα τον καφέ μου και όταν έφτασα στην δουλειά είπαμε τα τυπικά: "τι κάνεις? πως πέρασες? όλα καλά?". Μετά ξεκινήσαμε το καθιερομένο εβδομαδιαίο γενικό καθάρισμα και όταν τελειώσαμε με πιάνει η κοπέλα και μου λέει: "Σαββίνα ξέρεις δεν έχει πολύ δουλειά και δεν μπορώ να τα βγάλω οικονομικά για να πληρώνω 2 άτομα, λίγα λεφτά μένουν για μένα κτλ.". Της λέω: "οκ, καταλαβαίνω, αλλά γιατί δεν μου το είπες νωρίτερα? το προηγούμενο αφεντικό μου έψαχνε για υπάλληλο. ΓΙΑΤΙ?". Μου λέει:"δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω μέσα στην περίοδο του γάμου σου, πάρε την υπόλοιπη άδειά σου (2 ακόμη βδομάδες) για να βρείς κάτι και αν δεν βρείς για να σε βοηθήσω οικονομικά έλα για καμιά βδομάδα ακόμη. Και αν βρείς κάτι και έχεις χρόνο και θέλεις να έρχεσαι να κάνεις τα μανικιουρ". Δεν μπορώ να πώ είπε το ποιήματάκι της με το γάντι.Αααα σε αυτό της βγάζω το καπέλο...

Για να αλλάξει όμως την διακόσμηση του μαγαζιού έχει λεφτά...
Δεν το συνεχίζω γιατί θα βρίσω και δεν μπορώ από εδώ μέσα...
Το μόνο που νοιώθω τώρα είναι ένα τρέμουλο στον οργανισμό μου και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΧΟΣ για το τι θα κάνω, πώς θα επιβιώσουμε ΓΑΜΩΤΟ? ΓΑΜΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Η πρώτη λύση που σκέφτηκα είναι να πάρω το παλιό μου αφεντικό μήπως έχει ακόμη ανάγκη για άτομο. Το έκανα αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος μου, είχε βρεί την προηγούμενη βδομάδα κοπέλα. ΓΑΜΩΤΟΟΟΟΟΟΟ. Τι ώραία που είναι η ζωή??? Πόσο δίκαιη σε ανθρώπους καλόψυχους??? Αλλά δεν μπορώ να πώ η γυναίκα μου είπε:"να δώ πώς θα τα πάει με την καινούργια κοπέλα κανα 2-3 μήνες και αν δεν μείνει ικανοποιημένη θα με πάρει τηλέφωνο". Μια ελπίδα είναι και αυτή αλλά εγώ χρειάζομαι άμεσα δουλειά, λεφτά. Τα έξοδα τρέχουν, σε λίγο καιρό μπορεί ο άντρας μου να μην ξαναέχει δουλειά και τότε τι θα κάνουμε?? Θα μας φέρνεται τσιγάρα στη φυλακή....

Έχω τρελλαθεί. Το κεφάλι μου θα σπάσει. Τι όμορφη που είναι η ζωή??? Δεν συμφωνήτε???

Ξεκινάω από το μηδέν και δεν έχω κανένα πρόβλημα, νέα είμαι, δυνατή είμαι, θα παλέψω και θα ξανανικήσω (θέλω να πιστεύω) γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

Ψάχνω τώρα για δουλειά. Οτιδήποτε. Δεν θα κάνω διακρίσεις. Θέλω μια τίμια δουλειά, σε σούπερ μάρκετ, σαν καθαρίστρια, σε κομμωτήριο οτιδήποτε. Δεν με νοιάζει τι θα κάνω. Θέλω ένα 8ωρο με καλές αμοιβές εντός Αττικής βέβαια και να έχω χρόνο να εξασκώ και το επάγγελμά μου στα σπίτια για παραπάνω χρήματα.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ??????

Με το καλημέρα σας, απολύεστε λόγω κρίσης........

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.
Συγνώμη για το χρόνο που αφιερώσατε για μένα.
Συγνώμη που είμαι εκτός εαυτού.
Ξέρω και λέω τις λέξεις "ΣΥΓΝΩΜΗ" και "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ".
Μου τις μάθαν οι γονείς μου.
Να είστε καλά σας εύχομαι.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Φθειρίαση (ψείρες του κεφαλιού)


Με αφορμή το ξεκίνημα της καινούργια σχολικής χρονιάς των παιδιών σκέφτηκα να βάλω αυτό το θέμα ώστε οι μαμάδες αλλά και οι μπαμπάδες να προσέξουν λίγο περισσότερο τα παιδιά τους.
Μην σας τρομάζει το θέμα, πλέον είναι απόλυτα φυσικό και το βλέπουμε συχνά να έχει ψείρες κάθε παιδί.

Ας ξεκινήσουμε με το τί είναι οι ψείρες?

Ψείρες του κεφαλιού είναι άπτερα έντομα που προκαλούν ένα νόσημα με φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και συνήθως ζουν και γεννούν τα αβγά τους στα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και λαιμού και πίσω από τα αυτιά. Τα περισσότερα άτομα παθαίνουν αλλεργία από τις ψείρες και τα αβγά τους και αυτό προκαλεί φαγούρα. Το ξύσιμο προκαλεί ερεθισμό του δέρματος (κόκκινο, μοβ ή καστανό ερεθισμό) με εκκρίσεις και λεπίδωση.

Δεν παθαίνουν αλλεργία από τις ψείρες όλα τα άτομα και αυτά τα άτομα μπορεί να έχουν ψείρες του κεφαλιού αλλά δεν έχουν φαγούρα ή άλλο σύμπτωμα για να γνωρίζουν για την παρουσία τους.

Οι ψείρες του κεφαλιού είναι συνηθέστερες σε παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό. Είναι σπάνιες στα μωρά. Η διάγνωση γίνεται είτε βρίσκοντας ψείρες ή τα αβγά τους κολλημένα στα μαλλιά κοντά στο δέρμα του κεφαλιού. Αντίθετα από τη πιτυρίδα, δεν μπορείτε να βγάλετε τα αβγά χτενίζοντάς τα με μια κανονική χτένα.

Οι ψείρες ζουν στο τριχωτό της κεφαλής και γεννούν τα αβγά στα μαλλιά. Οι ψείρες έχουν μέγεθος περίπου σαν το κεφάλι της βελόνας και τα περισσότερα άτομα έχουν μόνο 8-10 ψείρες στο τριχωτό της κεφαλής οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να τις δείτε. Απεναντίας, μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες αβγά κολλημένα στις τρίχες που ίσως είναι ευκολότερο να τα δείτε. Με την επαφή κεφάλι με κεφάλι ή τη χρήση ίδιων καπέλων, κορδελών για το κεφάλι ή χτένες μεταδίδονται οι ψείρες από ένα άτομο στο άλλο.

Οι ψείρες δεν μπορούν να ζήσουν μακριά απ' το ανθρώπινο σώμα για πάνω από λίγα λεπτά της ώρας.

Πώς μπορούν να προληφθούν;

Όλα τα επηρεασμένα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να κάνουν τη θεραπεία για να προληφθεί περαιτέρω λοίμωξη μέσα στην οικογένεια. Δεν θα πρέπει να μοιράζονται χτένες, βούρτσες, καπέλα και κορδέλες κεφαλής. Οι βούρτσες και οι χτένες θα πρέπει να πλένονται με καυτό νερό, να απολυμαίνονται και να τις στεγνώνετε προσεκτικά.


Πώς αντιμετωπίζονται;

Τα προϊόντα για τις ψείρες του κεφαλιού θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αν μπορείτε να δείτε ψείρες ή αβγά στα μαλλιά του παιδιού. Για να ελέγξετε αν υπάρχουν ψείρες του κεφαλιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μαλακτική μαλλιών και μια ειδική χτένα για ψείρες, μια μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως θεραπεία.

Για να κάνετε αυτή τη μέθοδο, χτενίστε τα στεγνά μαλλιά με την μαλακτική από τη ρίζα των μαλλιών προς τις άκρες με την ειδική χτένα για ψείρες. Χτενίστε τα μαλλιά τμηματικά ξεπλένοντας την μαλακτική από τη χτένα με αρκετό νερό για να απομακρύνετε τα αβγά και τις ψείρες. Κάθε τμήμα του κεφαλιού θα πρέπει να το χτενίζετε τουλάχιστον 5 φορές. Ξεπλύνετε ολόκληρο το κεφάλι με ζεστό νερό όταν δεν υπάρχουν πλέον άλλα αβγά ή ψείρες πάνω στη χτένα και μετά λούστε τα με το ειδικό σαμπουάν για τις ψείρες. Το πρόβλημα μπορεί να ξαναπαρουσιαστεί αν έχουν παραμείνει μερικά ζωντανά αβγά πάνω στα μαλλιά.

Θα πρέπει να ελέγχετε το παιδί κάθε εβδομάδα με την ίδια μέθοδο. Υπάρχουν διάφορες λοσιόν ή σαμπουάν για τις ψείρες του κεφαλιού που πωλούνται στα φαρμακεία. Δεν είναι όλα κατάλληλα για μικρά παιδιά ή έγκυες γυναίκες γι' αυτό διευκρινίστε το προσεκτικά με τον φαρμακοποιό. Αυτά τα παρασκευάσματα μπορεί να είναι αποτελεσματικά όταν χορηγούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Η θεραπεία συνήθως χρειάζεται δύο επαλείψεις με το παρασκεύασμα σε διάστημα επτά ημερών για να απομακρύνετε όλες τις ψείρες και τα αβγά από τα μαλλιά.

Το κεφάλι μπορεί να έχει φαγούρα για μια εβδομάδα μετά την απομάκρυνση των ψειρών. Το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος με δερματικές εκκρίσεις, πρησμένοι αδένες και ελαφρό πυρετό. Αν συμβεί αυτό πηγαίνετε στον οικογενειακό σας γιατρό.

Είναι όμως σημαντικό να συνεχίζετε να ελέγχετε το παιδί κάθε εβδομάδα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ''Μαλακτικής και Χτένας'' για 2-3 εβδομάδες μετά τη χρήση σαμπουάν ή λοσιόν για τις ψείρες για να βεβαιωθείτε ότι η θεραπεία ήταν αποτελεσματική.

Άρα σημαντικά σημεία που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι ότι:

Οι ψείρες του κεφαλιού είναι συνηθέστερες σε παιδιά του σχολείου. Είναι ασυνήθιστες σε μωρά.
Οι ψείρες δεν φαίνονται εύκολα, αλλά μπορείτε να δείτε τα αβγά κολλημένα στα μαλλιά.
Λοσιόν ή σαμπουάν για ψείρες του κεφαλιού θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και να επαναλαμβάνονται μία εβδομάδα αργότερα.
Μπορείτε να βάλετε στα μαλλιά μαλακτική μαλλιών για να σας διευκολύνει να απομακρύνετε τα αβγά (αν τα μαλλιά σας μπερδεύονται εύκολα) και τις ψείρες με ειδική χτένα για τις ψείρες.
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτική μαλλιών και τη χτένα για τις ψείρες μέχρι να μην υπάρχουν αβγά πάνω στα μαλλιά.
Όλα τα επηρεασμένα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να κάνουν τη θεραπεία για να προληφθεί περαιτέρω λοίμωξη μέσα στην οικογένεια.
Δεν θα πρέπει να μοιράζονται χτένες, βούρτσες, καπέλα και κορδέλες μαλλιών.



Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΟΛΕΞΙΟΝ 2009-2010


Δεν γινόταν να μην σας ενημερώσω για το τι κουρέματα (χτενίσματα) θα δούμε να κυκλοφορούν τον χειμώνα που μας έρχεται σε άντρες και γυναίκες.
Έψαχνα σε ελληνικά site εταιριών, αλλά όπως ήμουν σίγουρη, δεν βρήκα τίποτα.
Γιατί οι ελληνικές εταιρίες L'oreal, Wella κτλ. ξέρω ότι σεμινάρια για την καινούργια κολεξιόν παραδίδουν από Οκτώμβρη. Τότε θα μας καλέσουν για να μας δείξουν τι καινούργιο θα λανσάρουν στην αγορά και μετά εμείς οι κομμωτές με την σειρά μας θα εφαρμόσουμε στους πελάτες μας.
Αλλά επειδή το "ψαγμένο" παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι, έψαξα σε ξένα site.
Γιατί ξέρω ότι οι εταιρίες πρώτα λανσάρουν ότι καινούργιο στην αγορά στο εξωτερικό και μετά όταν μπαγιατέψουν το φέρνουν και στην Ελλάδα.
Να γιατί είμαστε βαθιά κοιμησμένοι σε κάποια θέματα.
Δεν το συνεχίζω άλλο...

Στο θέμα μας τώρα...

Απ'ότι είδα θα συνεχίσει η μόδα του καρέ, σε πολλές παραλαγγές, είτε γαλλικό (δηλαδή με μακριές μύτες μονοκόματες μπροστά και πίσω πιο κοντά ελαφρά φιλαριστά), είτε το κλασσικό καρέ μονοκόματο, είτε καρέ με έντονο φιλάρισμα, είτε μακρύ καρέ.
Και πάντα θα υπάρχουν φράτζες για να δίνουν ένα διαφορετικό στύλ.
Για όλα τα γούστα, ανάλογα με ποιό καρέ σας αρέσει, ανάλογα με ποιό καρέ ταιριάζει και στο πρόσωπό σας.
Δικιά σας επιλογή αλλά και του κομμωτή σας.

Για σας που δεν ξέρετε πώς να χτενίζεται το καρέ μαλλί σας έχω την λύση...



Επίσης πολύ στη μόδα θα είναι και το κοντό, είτε αρκετά κοντό σαν αντρικό, είτε κοντό με έντονες μύτες μπροστά και πίσω ελαφρά μακρύ (για να μην κρυώνουμε τον χειμώνα).
Οι παραλαγές στο κοντό δεν είναι πολλές γιατί δεν παύει να είναι κοντό.
Και πάλι αυτό το κούρεμα θα πρέπει να έχεις τις αναλογίες για να το κάνεις.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου περιγράφω πολλά.

Και για τις κυρίες που δεν ξέρουν πώς να φτιάχνουν μόνες τους το κοντό κούρεμά τους, έχω την λύση...



Και αυτά που μένουν σταθερή αξία είναι τα μακριά μαλλιά...
Χτενίζονται όπως θέλετε (ίσιο, σγουρό, σπαστό), κουρεύονται όπως θέλετε ( με έντονο ή όχι φιλάρισμα ή ακόμα και μονοκόματο) και ότι άλλο θέλετε κάνετε με αυτά.
Η επιλογή είναι δικιά σας...

Και επειδή είμαι τρελλή έχω και για σας την λύση...
Αλλά...
Υπάρχει ένα αλλά...
Είναι από τα χτενίσματα που είχα αλλά και έχω υιοθετήσει πολύ τον τελευταίο καιρό.
Δικό σας...



Και για το τέλος άφησα τον αντρικό πληθυσμό του blog μου, που ομολογώ ότι τελευταία τους είχα αφήσει παραμελημένους και έχουν δίκαιο.
Αλλά τι να έκανα?
Τα περισσότερα θέματα περί κομμωτικής αφορούν τις γυναίκες...
Αυτός όμως δεν είναι λόγος να μην περνάτε μια βόλτα από το blog μου...

Λοιπόν η μόδα για τον χειμώνα για εσάς τους άντρες θέλει να έχετε ένα σχετικά μακρύ λούκ στα μαλλιά σας...
Για να μπορείτε να τα φτιάχνετε όπως θέλετε, είτε με ελαφριά χωρίστρα στο πλάι, είτε όλα προς τα πίσω, είτε όπως εσείς επιθυμείτε και ταιριάζει στο πρόσωπό σας...

Για να δείτε πόσο έχω ψάξει για όλο αυτό το θέμα και για σας τους άντρες με μακριά μαλλιά έχω την λύση...



Αλλά και το κλασσικό κοντό που πάντα θα είναι διαχρονικό...

Επιλέγετε ότι σας αρέσει, ότι ταιριάζει στο πρόσωπό σας και την προσωπικότητά σας...

Αλλά και για εσάς που έχετε κοντά μαλλιά έχω την λύση...




ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΩ...

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ...

ΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΕΦΑΛΙΑ...

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ



Ευχαριστώ πολύ την xristina που με θυμήθηκε και με τίμησε με αυτό το βραβείο.
Να είσαι καλά xristinaki, σε ευχαριστώ πολύ.

Μην με παρεξηγήσετε αλλά νομίζω ότι και κάποιος άλλος μου έδωσε κάποιο βραβείο (δεν είμαι ψώνιο, όχι πολύ), αλλά λόγω γάμου είχα χάσει πολλά επεισόδια.
Συγχωρήστε με αν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Θα επανορθώσω....

Να είναι καλά η φίλη μου η Αγγελική που υπάρχει και με διορθώνει.
Φιλενάδα συγνώμη που ξέχασα ότι και εσύ μου είχες δώσει αυτό το βραβείο.
Σε ευχαριστώ που με τίμησες.

Λοιπόν τώρα θα πρέπει να το δώσω και εγώ κάπου...
Χμμμμμμμμ................
Πού όμως?????????????????
Εννοείται ότι μετά την άποψη του φίλου Χρόνου έχω αλλάξει άποψη και θα το δώσω μόνο σε έναν φίλο blogger.

Και το βραβείο απονέμεται σε.......................




Στις Αριστο-Τέλειες Γυναίκες....




Γιατί πολύ μου αρέσει το blog τους, γιατί μας ενημερώνουν για πολλά θέματα και γιατί ήπια καφέ με μία από αυτές, την evi, γιατί με την Αγνή πιστεύω ότι έχω μιά ιδιαίτερη σχέση και ας μην την έχω δεί από κοντά μέχρι σήμερα και η Anthoula μου άρεσε που ήταν κοντά στα μέρη μου (την πατρίδα μου εννοώ).

Όλες αξίζεται αυτό το βραβείο.......

Κορίτσια είστε ΥΠΕΡΟΧΕΣ........

ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟ ΣΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.....


Πάντα τέτοια.....

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ

Γιατί είμαι πραγματικά ευτυχισμένη για πρώτη φορά στη ζωή μου...

heart.jpg heart golden image by 1partridgedevelopment




ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ... ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ...

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΖΩΗ ΜΟΥ

Η νύφη δεν το έσκασε...




πήγε στην εκκλησία για να παντρευτεί τον Πρίγκιπά της...




αλλά έπρεπε να αλλάξει για να νοιώθει πιο άνετα...




για να κόψει την τούρτα με τον άντρα της...





δεν είμαι ψώνιο, αλλά όλοι είπαν ότι ήμουν πολύ όμορφη νύφη...



ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ...



υγ: πολλά τραγούδια έτσι γιατί περνάω πολύ όμορφα, νοιώθω πιο ερωτευμένη από πρίν με τον άντρα μου και όλα είναι σούπερ...

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Σήμερα το όνειρο μου πραγματοποιείται...
Παντρεύτηκα έναν Τρελό...
Τον δικό μου τρελό...
Που παρόλο που περάσαμε από 40 κύματα μέχρι να φτάσουμε στην εκκλησία (όπως όλες οι σχέσεις), τα καταφέραμε και απ'όλη αυτή την θαλασσοταραχή βγήκαμε ΝΙΚΗΤΕΣ.
Και τώρα βρισκόμαστε ενώπιον Θεού και Αγαπημένων μας ανθρώπων για να δώσουμε όρκους Αιώνιας Αγάπης.


Άντε και στα δικά σας οι ελεύθεροι...
Όσοι όμως θέλουν να πάνε ένα σκαλοπάτι παραπάνω με τον σύντροφό τους.
Με αυτόν που περνάνε καλά.
Με αυτόν που μεταξύ σας υπάρχει κατανόηση, συνενόηση, υπομονή και υποχωρήσεις αλλά πάνω απ'όλα να υπάρχει ειλικρινής ΑΓΑΠΗ...


Θα λείψουμε για λίγο, για διακοπές αλλά και για το γαμήλιο ταξίδι...
Και όταν γυρίσουμε θα είμαστε πιο ανανεωμένοι και πιο ορεξάτοι...
Μην πάτε μακριά...
Εδώ κοντά να κυκλοφορείτε...
Καλά να περνάτε...

Σαββίνα - Τάσος


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΣ...






Αλλά και σε σας... Χορέψτε μαζί μας...


Υ.Γ.: Από μικρή ήθελα για άντρα μου κάποιον που να μην έχει ούτε γονείς (για όσα λένε για τις πεθερές) αλλά ούτε αδέρφια...
Η δική μου οικογένεια θα του χάριζε την αγκαλιά και την αγάπη που θα είχε στερηθεί...
Ο άντρας μου όμως δυστυχώς έχασε σε πολύ μικρή ηλικία και τους δυο του γονείς, οι οποίοι απ'ότι έχω ακούσει από ιστορίες, ήταν πολύ καλοί άνθρωποι και άρα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αλλά η μοίρα θέλησε να μην τους γνωρίσω.
Η τύχη όμως μερικές φορές παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ο ίδιος μου λέει ότι μοιάζω πολύ στην μητέρα του και όλο τραγουδάει το : "Μου θυμίζεις την μάνα μου γι'αυτό σε αγαπάω"...
Τίποτα δεν είναι τυχαίο αγαπητοί μου φίλοι...
Δεν είναι τυχαίο που βρέθηκε ο ένας στον δρόμο του άλλου...
Αλλά μπορεί να μην έχει γονείς αλλά έχει μιά καταπληκτική αδερφή, και είμαι ευτυχισμένη που έχουμε τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ μας...

Σας εύχομαι και όλοι σας να περνάτε πάντα καλά με την οικογένεια του σύντροφού σας.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

πού θα με πάτε;





πού ;



Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Το Κατάλληλο Κούρεμα


Και επειδή το καλοκαίρι για τους περισσότερους έφτασε στο τέλος του, θα πρέπει να μιλήσουμε για την ανανέωση του κουρέματός σας, όπου όλοι την έχουν ανάγκη μετά τις διακοπές.

Κάθε τύπος προσώπου έχει ένα κούρεμα που του ταιριάζει. Βρείτε το σωστό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας.

Οι βασικές κατηγορίες προσώπου είναι οβάλ, στρογγυλό, μακρύ (σχήμα καρδιάς) και τετράγωνο. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, υπάρχει το κατάλληλο κούρεμα για εσάς. Όπως και να είναι τα μαλλιά σας, ένα σωστό κούρεμα και οι κατάλληλες τεχνικές θα κολακέψουν το πρόσωπό σας και θα αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.


ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΟ

Σε ένα οβάλ πρόσωπο ταιριάζουν πολλές κουπ. Τα μαλλιά μπορούν να είναι κοντά ή μακριά, αλλά όλα σε ένα μήκος. Αποφύγετε τον όγκο, ιδίως αν το πρόσωπό σας είναι μικρό. Οι μακριές και αραιές αφέλειες γενικά κολακεύουν, εάν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου. Αν έχετε ίσια μαλλιά, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα καρέ στο ύψος του σαγονιού, με πολύ λίγο φιλάρισμα. Αν έχετε φράντζα, τοποθετήστε τη βούρτσα κοντά στις ρίζες και με το πιστολάκι χτενίστε προς τα κάτω και προς την αντίθετη πλευρά από την χωρίστρα. Έτσι θα δημιουργηθεί μια φράντζα που θα δίνει έμφαση στο χτένισμα.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Αν και πολλές γυναίκες περιγράφουν το πρόσωπό τους ως στρογγυλό, στην πραγματικότητα αυτό είναι το σπανιότερο σχήμα προσώπου. Συχνά, απλά και μόνο το κούρεμά σας κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται στρογγυλό. Το μυστικό για να μειώνεται η στρογγυλάδα είναι να κρατάτε τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο. Έτσι θα αναδειχθούν τα μήλα του προσώπου, το πιγούνι και τα μάτια. Μπορείτε να έχετε τα μαλλιά σας μακριά ή κοντά, κόψτε όμως μερικές μύτες ψηλά στο κεφάλι για να δημιουργήσετε κάποιο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει μακρύτερο και λεπτότερο.

Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα και πιστολάκι με μέτριο αέρα σε χαμηλή ταχύτητα ώστε να δημιουργήσετε όγκο σιγά σιγά όσο τα στεγνώνετε. Το πιστολάκι με μέτριο αέρα και το κεφάλι ανάποδα είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσετε όγκο. Βεβαιωθείτε όμως ότι τα μαλλιά σας δε φουσκώνουν στο πλάι, γιατί αυτό θα τονίσει το στρογγυλό σχήμα, που προσπαθείτε να μειώσετε. Τα χτενίσματα που σας ταιριάζουν είναι τα μακριά, ελαφρά κυματιστά μαλλιά, που στην κορυφή διατηρούνται ίσια και προς τις άκρες σχηματίζουν μεγάλες μπούκλες με απαλούς κυματισμούς. Σε βρεγμένα μαλλιά, απλώστε αφρό για όγκο, στεγνώστε τα και χωρίστε τα σε δυο τμήματα: μια μεγάλη τούφα μπροστά από τα αυτιά και μία πίσω. Ξεκινήστε με το πίσω μέρος, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι για μπούκλες, το οποίο θα κρατάτε κάθετα. Μόλις ολοκληρώσετε, βάλτε αφρό στα χέρια σας και περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά. Ψεκάστε με λακ.



ΜΑΚΡΥ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το κούρεμα που πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε μακρύ πρόσωπο είναι το καρέ. Ένα κοντό κούρεμα, ειδικά όταν τα μαλλιά φτάνουν ως τις γωνίες του στόματος, θα τονίσει το μήκος του προσώπου σας και ειδικά την περιοχή του πιγουνιού. Πρέπει να αποφεύγετε επίσης τις κοντές αφέλειες και τον όγκο στηνκορυφή. Το καλύτερο είναι να δημιουργήσετε όγκο στο πλάι.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι είτε στεγνώνοντας με το πιστολάκι με μέτριο αέρα σε χαμηλή ταχύτητα και χρησιμοποιώντας στρογγυλή βούρτσα είτε με μεγάλα ρόλει γύρω από το πρόσωπο. Τα ρόλει μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Ζεστάνετέ τα με το πιστολάκι και αφήστε τα να κρυώσουν για 15 περίπου λεπτά. Επίσης φροντίστε να έχετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπο όσο περοσσότερο γίνεται. Έτσι θα αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά σας και το πρόσωπό σας θα φαίνεται πιο γεμάτο.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, μην κόβετε τα μαλλιά σας πολύ κοντά. Πρέπει να αφήσετε μήκος πίσω. Μπορείτε επίσης να κόψετε μερικές αφέλειες, αλλά θα πρέπει να είναι απαλές και αραιές, όχι ίσιες και κάθετες. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός προσώπου με λιγότερες γωνίες, δημιουργήστε όγκο στην κορυφή και στο πλάι.

Καλύτερα να στεγνώσετε με μέτριο αέρα τα μαλλιά σας, με το κεφάλι ανάποδα, πάντα με χαμηλή ταχύτητα. Τα ρόλει είναι επίσης ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε ανάλαφρα, ελαστικά κύματα, που βοηθάνε να απαλύνει ένα τετράγωνο, γωνιώδες πρόσωπο. Τέλος, για να δείξει το πρόσωπό σας πιο μακρύ, το χτένισμα που χρειάζεται είναι μακριά, λεία, ίσια μαλλιά με μια μεγάλη πλάγια φράντζα.


video bonus
(γιατί σε κάποιους αφανής αναγνώστες που με παρακολουθούν, τους άρεσαν)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails