ΠΩΛΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Υπάρχει ένα διαμέρισμα στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας το οποίο πωλείται , είναι μια γκαρσονιέρα 43 τ.μ., που βρίσκεται στο ισόγειο, είναι διαμπερής, είναι κατασκευή '08, έχει 1 υ/δ, έχει 1 μπάνιο, καθώς επίσης έχει κλιματισμό, πόρτα ασφαλείας, ανοικτό πάρκινγκ, συναγερμό και είναι σε άριστη κατάσταση, η τιμή του είναι 60.000 ευρώ.

Επίσης υπάρχει ένα διαμέρισμα στο ίδιο μέρος το οποίο πωλείται και αυτό και είναι ένα διαμέρισμα 85 τ.μ., είναι και αυτό στο ισόγειο, είναι διαμπερές, είναι κατασκευή '08, έχει 2 υ/δ, έχει 2 μπάνια, έχει κουζίνα, έχει μπαλκόνια, καθώς επίσης έχει κλιματισμό, πόρτα ασφαλείας, ανοικτό πάρκινγκ, συναργερμό και είναι σε άριστη κατάσταση, η τιμή του είναι 120.000 ευρώ.

Πληροφορίες στα mail : savvina.kapa@gmail.com και tasosellhn@gmail.com.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΛΟΓΙΑ ΨΥΧΗΣ...

"Εγγυώμαι ότι θα υπάρξουν δύσκολες εποχές.

Εγγυώμαι ότι θα έρθουν στιγμές που ο ένας μας ή κι οι δυο θα θέλουμε να το διαλύσουμε.

Αλλά εγγυώμαι ακόμη ότι αν δεν σου ζητήσω να γίνεις δικός μου...

Θα το μετανοιώσω για όλη μου τη ζωή,

γιατί ξέρω μέσα στην καρδιά μου ότι μόνο εσύ είσαι για μένα..."





Πώς μερικές φορές βλέποντας μια ταινία, τα λόγια που λέει ο πρωταγωνιστής είναι αυτά που σκέφτεσαι...

Έτσι και εγώ ακούγοντας αυτά τα λόγια από την ταινία "Η Νύφη το έσκασε", τα υιοθέτησα γιατί ήταν αυτά που σκεφτόμουν να πώ στον άντρα μου όταν μου ζήτησε να παντρευτούμε πρίν 1 μιση χρόνο περίπου.

Βλέποντας την ταινία έγραψα σε ένα χαρτί αυτά τα λόγια και του τα έδωσα σαν "Ιερό Δώρο"...




Και εκείνος με την σειρά του μου χάρισε το επόμενο τραγούδι...





ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ.... Μ'ΑΚΟΥΣ?????


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΣΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ


Τί είναι Δισχρωματισμός.

Η αλλοίωση του χρώματος των νυχιών μπορεί να προέλθει από διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Διατροφικά, όμως, μπορεί να προκληθεί από έλλειψη της βιταμίνης Β12.


Εάν υπάρχουν μαύρες κηλίδες.

Συνήθως οφείλονται σε τραυματισμό.

Η πιο συνηθισμένη αιτιολογία είναι ένας τραυματισμός στο νύχι, που δημιουργεί εσωτερικό αιμάτωμα. Ακόμα και ένας ελαφρύς τραυματισμός είναι αρκετός για να δημιουργηθούν μαύρες κηλίδες.

Μπορεί να είναι κάτι σοβαρότερο.

Αν δεν θυμάστε να χτυπήσατε κάπου, ώστε να δικαιολογούνται οι μαύρες κηλίδες, πρέπει να απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας, αφού υπάρχει η πιθανότητα να πρόκειται ακόμα και για ένα κακόηθες μελάνωμα.


Εάν είναι κίτρινα.

Βάφετε τα νύχια σας με έντονα χρώματα;

Τα βερνίκια σε έντονα χρώματα (κυρίως το σκούρο κόκκινο και το καφέ) και χωρίς να χρησιμοποιήσετε βάση και η συχνή χρήση του ασετόν δίνουν μια χαρακτηριστική πορτοκαλοκίτρινη χροιά στα νύχια, που θα υποχωρήσει αν αφήσετε τα νύχια σας άβαφα για ένα χρονικό διάστημα.

Μήπως είστε μανιώδεις καπνιστές;

Το τσιγάρο δεν κιτρινίζει μόνο τα δόντια, αλλά και τα νύχια όσων καπνίζουν πολύ. Αν αποφασίσετε να κόψετε το κάπνισμα, το χρώμα των νυχιών σας θα επανέλθει, μετά την πάροδο όμως αρκετού χρόνου.

Μπορεί να έχετε ίκτερο;

Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως είναι κίτρινο και το ασπράδι του ματιού. Αν και ο γιατρός μόνο μπορεί να διαγνώσει αν έχετε ίκτερο ή όχι, υπάρχει και ένα τεστ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Πιέστε μαλακά με τον αντίχειρά σας την άκρη ενός νυχιού. Φυσιολογικά, το χρώμα από ροζ θα γίνει άσπρο μέχρι περίπου τη μέση του νυχιού. Αυτό οφείλεται στην τοπική διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Στην περίπτωση, όμως, που το χρώμα γίνει κίτρινο, πρόκειται για σύμπτωμα ίκτερου.

Είναι πιθανό να φταίει ένας μύκητας ή να έχετε ψωρίαση.

Σε νόσους όπως οι ονυχομυκητιάσεις και η ψωρίαση, πέρα από το κιτρίνισμα των νυχιών, συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως η υπονύχια υπερκεράτωση (το νύχι σηκώνεται προς τα πάνω) ή η ονυχόλυση (το νύχι, επειδή δεν ακουμπάει ακριβώς πάνω στο δέρμα, χάνει το ροζ χρώμα του δέρματος και παίρνει μια άσπρη χροιά).

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Το Σωστό Λούσιμο


Η σωστή και ολοκληρωμένη περιποίηση των μαλλιών ξεκινάει από το σωστό λούσιμο.
Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν, όπως και η σωστή θερμοκρασία. Το νερό δε θα πρέπει να είναι ούτε ζεστό ούτε πολύ κρύο. Το "σκοτσέζικο" ντους ταλαιπωρεί τα μαλλιά και απορυθμίζει τη φυσική τους ενυδάτωση. Για τους περισσότερους από εμάς, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, συνηθίζεται το λούσιμο να είναι ένα γρήγορο μασάζ με ένα ποιοδήποτε σαμπουάν και ένα βιαστικό, άτσαλο ξέβγαλμα.


Τα μυστικά του

  1. Πρίν βάλετε κάποιο προϊόν πρέπει να έχετε βρέξει καλά τα μαλλιά σας.
  2. Βάλτε στην παλάμη σας ποσότητα σαμπουάν ίση με ένα φουντούκι και απλώστε το κάνοντας απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού. Μην τρίβετε με δύναμη τα μαλλιά. Έτσι δε σπάνε και δεν μπλέκονται οι τρίχες.
  3. Ξεβγάλτε το σαμπουάν προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα από τα προϊόντα.
  4. Μην απλώνετε τη μαλακτική κρέμα ως τις ρίζες. Τα μαλλιά βαραίνουν, χάνουν τη ζωντάνια και τον όγκο τους. Απλώστε τη μαλακτική σε όλα τα μαλλιά μέχρι τις άκρες.
  5. Απλώστε με τα δάχτυλα το κοντίσιονερ στις άκρες και χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας με μια χτένα με αραιά δόντια. Το κοντίσιονερ δεν πρέπει να μένει πολλή ώρα στα φρεσκολουσμένα μαλλιά. Όσο περισσότερο το αφήνετε τόσο πιο βαριά και πιθανόν πιο λιπαρά γίνονται.
  6. Αφαιρέστε το κοντίσιονερ πολύ καλά, αφήνοντας το νερό να τρέξει άφθονο πάνω στα μαλλιά σας. Είναι σημαντικό να μη μείνουν υπολείμματα από τα προϊόντα πάνω στα μαλλιά.
  7. Στεγνώστε απαλά τα μαλλιά με μια πετσέτα και χτενίστε τα με απαλές κινήσεις. Τυλίξτε τα κεφάλι με μια πετσέτα ώστε να απορροφηθεί το νερό. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας. Το ιδανικό είναι να αφήσετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.


Μην Ξεχνάτε ένα Μυστικό

Για να δουλέψετε πιο εύκολα τα μαλλιά σας και για να διατηρήσουν τη φόρμα τους περισσότερο μην τα λούζετε αμέσως πρίν το χτένισμα για την έξοδό σας. Το ιδανικό είναι να έχουν περάσει κάποιες ώρες ή και ολόκληρη μέρα. Και κάτι ακόμη που είναι πολύ χρήσιμο, όταν τελειώνετε το χτένισμά σας να βάζετε κρύο αέρα για να κρατάει το αποτέλεσμα που έχετε δώσει.




Καλή εβδομάδα σε όλους σας....
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν....




υγ: Θα επανέλθω αργότερα σε αυτό το θέμα για να σας πώ τα κατάλληλα προϊόντα για ένα σωστό λούσιμο...

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ Ή ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΪΚΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ


Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε Λιπαρά Μαλλιά?

Το σμήγμα, μια λιπαρή ουσία που παράγεται φυσιολογικά από τους σμηγματογόνους αδένες, είναι απαραίτητο για την προστασία των μαλλιών. Πολλοί παράγοντες όπως οι ορμονικές διαταραχές, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το άγχος, οι εξαντλητικές δίαιτες, μπορεί να τροποποιήσουν τον φυσιολογικό αυτό μηχανισμό, με αποτέλεσμα την υπερβολική παραγωγή "λίπους" (σμηγματόρροια) στη ρίζα της τρίχας. Η υπερπαραγωγή λίπους κάνει τα μαλλιά θαμπά, άτονα και όλο και περισσότερο αδύναμα αλλά και λιπαρά.

Πώς αντιμετωπίζουμε την λιπαρότητα?

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέχετε θα πρέπει να είναι το λούσιμο. Θα πρέπει να γίνετε 2-3 φορές την εβδομάδα. Το καθημερινό λούσιμο για να νοιώθετε ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά δεν βοηθάει καθόλου. Γιατί τα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά είναι σκληρά για βαθύ καθαρισμό και έτσι με το καθημερινό λούσιμο το αποτέλεσμα που θα έχετε θα είναι η ξηρότητα τις τρίχας.

Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι για να προσέχετε είναι να μην χρησιμοποιείται ποτέ μαλακτική στις ρίζες. Πολλοί άνθρωποι δεν το ξέρουν αυτό με αποτέλεσμα να βαραίνει η ρίζα και να βοηθάει να λαδώνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μας.

Ένα άλλο μυστικό για τη μείωση της λιπαρότητας, κρύβεται στο στέγνωμα. Το κλειδί είναι να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας από κάτω προς τα πάνω και όχι από τις ρίζες προς τα κάτω, γιατί το "λίπος" εξαπλώνεται σε όλα τα μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν θαμπά.

Εγώ προτείνω σε πελάτισσες με λιπαρότητα να κάνουν περμανάντ ή βαφές ή ανταύγειες που περιέχουν οξυζενέ, μέθοδοι με τις οποίες τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά, με αποτέλεσμα η αίσθηση του λιπαρού να εξαφανίζεται σταδιακά.

Το Σωστό Λούσιμο για λιπαρά μαλλιά…

Τα λιπαρά μαλλιά πρέπει να πλένονται με χλιαρό προς κρύο νερό και καλό είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν λεκιθίνη (πλούσια σε βιταμίνη Α).

Στα πολύ λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαπούνι με βάση την πίσσα.


Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα του εμπορίου και κυρίως αυτά που ως βασικό συστατικό έχουν την τσουκνίδα, φυτό που βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.


Και ένα βιντεάκι για σας που έχετε λιπαρά μαλλιά και θέλετε να πάτε μιά βόλτα αλλά δεν προλαβαίνετε να λουστείτε... Θα το λατρέψετε...


Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

TIPS


Μικρά tips που μπορούν να κάνουν την διαφορά στα νύχια σας.

Βάψτε τα με όποια απόχρωση βερνικιού θέλετε δύο στρώσεις, αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά.
Μετά βάλτε είτε ταινίες ειδικές που κάνουν την γραμμή στο γαλλικό είτε ζηλοτέιπ και βάψτε την άκρη του νυχιού με άλλο χρώμα δύο στρώσεις και αυτό.
Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά για να μην χαλάσει η γραμμή όταν αφαιρέσετε την ταινία.
Και στο τέλος για να τα διακοσμήσετε βάλτε είτε διακοσμητικά αυτοκόλλητα είτε στρασάκια.
Και καλές βόλτες....

Το βιντεάκι θα σας βοηθήσει αρκετά...

υγ: επειδή δεν υπάρχει κωδικός για να μπορέσω να το εμφανίσω εδώ, κάντε κλίκ πάνω στη λέξη βιντεάκι και θα το δείτε.

Καλή επιτυχία...

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΝΥΦΕΣ





Αυτό το τραγούδι το άκουσα πρίν λίγες μέρες σε μιά καλή φίλη, την jacki και από τότε μου έχει κολλήσει και το ακούω συνέχεια.
Κοριτσάκι δεν σε ρώτησα για να το πάρω, αλλά πιστεύω ότι δεν θα μου κρατήσεις κακία. Εεεεε???????
Έχει βαθιά νοήματα, γι'αυτούς που κοιτάνε πιο βαθιά τα πράγματα.
Είναι από την γνωστή ταινία "ΝΥΦΕΣ" του Παντελή Βούλγαρη.

Οι στίχοι του:

"Πρόσωπα θλιμμένα να κοιτάνε πίσω από τις σκιές,
Όνειρα σβησμένα, προδομένα απ’ τους ληστές του χτές,
Όσοι περπατάνε δεν κοιτάνε πίσω πιά ποτέ,
Όλα κι αν τ’ αφήσουν δεν θα σβήσουν το μεγάλο ναι.

Μην μου μιλάς,
Να ξερες τι μου ζητάς,
Να ξερες ποιος είμαι εγώ,
Τι προσπαθώ να σου πώ.

Αν αγαπάς,
Κάθε σφυγμός της καρδιάς,
Γίνεται εκείνη φωνή,
Που προσπαθεί ν’ ακουστεί.

Θέλω να σ’ αγγίξω για να ζήσω άλλη μια στιγμή,
Ο χρόνος κλέβει χρόνο και το τέλος ψάχνει την αρχή,
Γίνεται το λίγο ακόμη λίγο ακόμη πιο πολύ,
Λόγια και άλλα λόγια αχ και να ‘χε η ψυχή φωνή.

Μην μου μιλάς,
Να ξερες τι μου ζητάς,
Να ξερες ποιος είμαι εγώ,
Τι προσπαθώ να σου πώ.

Αν αγαπάς,
Κάθε σφυγμός της καρδιάς,
Γίνεται εκείνη φωνή,
Που προσπαθεί ν’ ακουστεί.

Πρόσωπα θλιμμένα να κοιτάνε πίσω από τις σκιές,
Όνειρα σβησμένα, προδομένα απ’ τους ληστές του χτές,
Όσοι περπατάνε δεν κοιτάνε πίσω πιά ποτέ,
Όλα κι αν τ’ αφήσουν δεν θα σβήσουν το μεγάλο ναι.
"

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ....

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


Τι είναι ξηροδερμία?

Ξηροδερμία είναι η αφυδάτωση του δέρματος που προκαλείται από την απώλεια νερού και λιπιδίων. Μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, οποιαδήποτε εποχή και συνήθως εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός μας.

Πώς εντοπίζουμε την ξηροδερμία?

Το ξηρό δέρμα, η απολέπιση, η έντονη κοκκινίλα, ο κνησμός και πολλές φορές η ζέστη είναι τα κύρια συμπτώματα της. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λόγω της έντονης ξηροδερμίας δημιουργούνται διαβρώσεις στο δέρμα του κεφαλιού, οι οποίες βοηθούν στην είσοδο μικροβίων στο δέρμα μας και μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις. Ανάλογα με την αιτία της μπορεί να είναι μόνιμη ή να παρουσιάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ποιά είναι τα αίτια εμφάνησης της ξηροδερμίας?

Η ξηροδερμία μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων περιβαλλοντικών συνθηκών ή ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Η ξηροδερμία μπορεί να προκληθεί από:

  • την πολύωρη έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι.
  • την υγρασία το χειμώνα.
  • το άγχος, όπου ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που υποφέρουν από έντονο άγχος εμφανίζουν ξηροδερμία.
  • τη λάθος χρήση προϊόντων.
Πώς αντιμετωπίζουμε την ξηροδερμία?

Καλό θα ήταν όταν εμφανιστεί στο κεφάλι μας ξηροδερμία να κάνουμε μια επίσκεψη στον δερματολόγο μας για να διαγνώσει τα αίτια της.

Η αντιμετώπιση της εξαρτάται από την αιτία και τη βαρύτητα της:

Στις απλές περιπτώσεις απαιτείται εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων (σαμπουάν) , εξασφάλιση υγιεινών συνθηκών στο περιβάλλον που ζούμε και εργαζόμαστε (καλός αερισμός των χώρων, αποφυγή έντονης ζέστης ή κρύου) και το βασικότερο είναι να προσπαθήσουμε να ελατώθεί το άγχος. Επίσης θα πρέπει να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως, να καταναλώνουμε πολλά φρούτα και λαχανικά. Σε περίπτωση που είναι έντονη και έχει δημιουργήσει διαβρώσεις, θεραπεύεται με φαρμακευτική αγωγή, που μπορεί να διαρκέσει από 1-2 εβδομάδες μέχρι και μερικούς μήνες. Και όταν η ξηροδερμία είναι σύμπτωμα κάποιας ασθένειας, για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει να διαγνωστεί και να θεραπευτεί η ασθένεια που την προκαλεί.

Προϊόντα που βοηθάνε στην ξηροδερμία.

Πολλά σαμπουάν που κυκλοφορούν είτε στα κομμωτήρια είτε στο εμπόριο, και συνιστώ να αγοραστεί σαμπουάν από το φαρμακείο, είναι αποτελεσματικά. Θα πρέπει όμως πρώτα να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας γιατί μπορεί να χρειαστεί και χορήγηση φαρμάκων σαν βοήθημα στην αποτελεσματικότητά της.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ

Θα σας πώ μια ιστορία.
Ήταν το 2007 που βλέποντας το κύμα της οικονομικής κρίσης ο άντρας μου με την αρχή της πτώσης στην δουλειά του, αποφάσισε να κατευθυνθεί σε έναν άλλο τομέα, όχι άσχετο με αυτό που έκανε όμως, σκεπές είναι η τέχνη του.
Αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι στα μπετά, να το χτίσει και να το πουλήσει.
Αφού το αγόρασε (με δάνειο βέβαια) ξεκίνησε να το φτιάχνει με το προσωπικό του γούστο, είπα και εγώ την γνώμη μου από την γυναικεία πλευρά ώστε να είναι πιο λειτουργικό στη νοικοκυρά και σιγά σιγά δημιουργούσαμε μια πανέμορφη μεζονέτα.
Πήρε ένα χρόνο περίπου για να τελειώσει. Και έγινε μια κούκλα. Δείτε την....


Δεν είναι όμορφη????

Λοιπόν πέρσι το Πάσχα περίπου και αφού όλα τελειώσαν ξεκίνησαν οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέφτονται. Περάσαν καμιά 20 μεσιτικά, καμιά 60-70 άνθρωποι (και λίγους λέω) είτε μόνοι είτε με τις οικογένειες τους. Όλοι μαγεύτηκαν από την ομορφιά της, όλοι καθήσαν ώρες στα σκαλοπάτια της σκεφτόμενοι που θα βάλουν το κάθε προσωπικό τους αντικείμενο σε αυτό το σπίτι. Όμως με κανέναν όλο αυτό το διάστημα δεν δώσαμε τα χέρια. Αποφάσισα να την δημοσιεύσω μπάς και κάποιος ενδιαφέρεται μέσα από αυτόν τον χώρο για να δούμε και εμείς μια άσπρη μέρα.

Είναι μια μεζονέτα που δύσκολα θα βρεί αντίστοιχή της κάποιος που ψάχνει στη γύρω περιοχή. Αποτελείται από 3 επίπεδα και είναι 135 τμ.

Στο πρώτο επίπεδο υπάρχουν 2 υπνοδωμάτια με ντουλάπες και ένα μπάνιο και είναι όλο μαζί 50 τμ.


Στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει σαλόνι και κουζίνα ενιαία αλλά υπάρχει και τζάκι αλλά και wc και είναι όλο μαζί και αυτό 50 τμ.


Στο τρίτο επίπεδο υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο μεγάλο με ντουλάπες αλλά και με βεράντα που έχει θέα το βουνό αλλά και ένα XXL μπάνιο με ντουλάπες, με λεκάνη με αυτόματο καπάκι, με δυο νιπτήρες αλλά .... και με διπλό υδρομασάζ τζακούζι για να χαλαρώνετε με καλή παρέα πάντα και όλο αυτό είναι 35 τμ. Απολαύστε το....


Επίσης διαθέτει ηλιακό που βρίσκεται πάνω από το 3 επίπεδο στην ταράτσα, μπάρμπεκιου, κήπο, αυτόνομο πάρκιγκ 2-3 θέσεων, λεβητοστάσιο και κάθε όροφος έχει δικό του πίνακα και θερμοστάτη για το καλοριφέρ, 2 εσωτερικές σκάλες με μάρμαρο και 1 ξύλινη, εξωτερική σκάλα με ειδικό μάρμαρο για να μην γλυστράει, αλουμινένια παράθυρα και μπαλκονόπορτες με ανάκλιση και πολλά άλλα.


Αλλά όπως θα είδατε έχει και κάτι ακόμη που δεν θα έχετε συναντήσει σε καμιά άλλη μεζονέτα για πώληση. Δεν έχει κάγκελα στα μπαλκόνια και στην μάντρα, έχει ΚΟΡΜΟΥΣ, σαν μεξικάνικο στύλ, σαν να ζείς σε μια φάρμα που βρίσκεται μέσα σε πολιτισμό.

Φτιάχτηκε σαν να μέναμε εμείς εκεί, αλλά η κατάστασή μας δεν μας επιτρέπει αυτό το σενάριο. Είναι φτιαγμένη για πώληση. Για κάποιον που θα αποφασίσει να φύγει από την κίνηση και τον θόρυβο της πόλης και να μετακομίσει στην Ανατολική Αττική για να βρεί την ηρεμία του κοντά σε βουνό και θάλασσα.

Η τιμή της είναι στα 250.000 ευρώ.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει είτε μαζί μου είτε με τον άντρα μου με mail :
savvina.kapa@gmail.com
tasosellhn@gmail.com

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΟΝΥΧΟΦΑΓΙΑ


Ονυχοφαγία είναι η συνήθεια του ατόμου να δαγκώνει τα νύχια του κατά τη διάρκεια περιόδων νευρικότητας, άγχος, πείνας, ή και ανίας.
Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι της διανοητικής ή ψυχικής διαταραχής του ατόμου.
Μπορεί να είναι ιδεοψυχαναγκαστικής ή μπορεί ακόμη και να είναι ασυναίσθητης πράξης, όπου η συμπεριφορά αυτή επηρεάζει το άτομο αυτό χωρίς να γνωρίζει τις επιπτώσεις.
Έχει τεκμηριωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δαγκώνουν τα νύχια τους μερικές φορές ακόμη και στον ύπνο τους.
Αυτό έχει συνδεθεί με την ένταση και την πίεση που νοιώθουμε όταν βλέπουμε ένα όνειρο.
Η ονυχοφαγία θεωρείται ότι είναι η πιο διαδεδομένη μορφή του ήπιου "ακρωτηριασμού" του εαυτό μας.

Εμφανίζεται με ποσοστά:

  • 28% έως 33% σε παιδιά ηλικίας 7-10 ετών,
  • 44% σε έφηβους,
  • 19% έως 29% σε ενήλικες και
  • 5% σε ηλικιωμένους

Αρνητικές επιπτώσεις:

Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να οδηγήσει στη μεταφορά βακτηρίων που έχουν θαφτεί κάτω από την επιφάνεια των νυχιών και δύσκολα καθαρίζονται εύκολα, με επιπτώσεις να εισέρχονται στο στόμα μας. Το ίδιο ισχύει και για το ανοιγόμενο (φαγωμένο) δέρμα σχετικά με την επιδερμίδα που μπορεί να είναι ευπαθή σε βακτηριδιακές ή μυκητισιακές ή ακόμη και ιογενείς λοιμώξεις. Και με το σάλιο μας μπορεί να μολυνθεί ακόμη περισσότερο το δέρμα μας και να κοκκινίσει.

Επίσης από αισθητικής πλευράς έχουμε επιπτώσεις με την ονυχοφαγία, γιατί τα δάχτυλα αλλά και τα χέρια μας δεν έχουν και την καλύτερη εμφάνιση, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επιδράσεις και στους γύρω ανθρώπους μας.

Το δάγκωμα των νυχιών έχει αποτέλεσμα να προκαλεί ευαισθησία στα νύχια αλλά και στο δέρμα και πολλές φορές να προκαλεί και αφόρητους πόνους.


Ονυχοφαγία και IQ

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι όπου γίνεται παραγωγή μολύβδου και οι άνθρωποι έχουν ονυχοφαγία υπάρχει περίπτωση μόλυνσης αλλά και απώλεια IQ. Γιατί όλα αυτά εισέρχονται στον οργανισμό μας και χρόνο με τον χρόνο οι άνθρωποι παρουσιάζουν ελλειπής διανοητική ανάπτυξη.( Στο Λαύριο έχουμε μία από τις περιοχές με τις περισσότερες συγκεντρώσεις μολύβδου στην Ελλάδα.)

Επίσης και οι άνθρωποι που ασχολούνται με σίδηρο όπως είναι οι υδραυλικοί, οι ελαιοχρωματιστές αλλά και οι εκτυπωτές και έχουν ονυχοφαγία έχουν απώλεια IQ.


Θεραπεία Ονυχοφαγίας

Η βασική και πρώτη θεραπεία που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε συμπεριφορά και να αντικαταστήσουμε αυτή μας την συνήθεια με κάποια άλλη πιο εποικοδομητική.

Μετά μπορούμε να αγοράσουμε από το φαρμακείο κάποιο φάρμακο ή κάποια λοσιόν. Από την πείρα μου σε αυτό το θέμα θα συνιστούσα να αγοραστεί ένα ειδικό βερνίκι νυχιών και να εφαρμοστεί πάνω στα νύχια. Έχει πικρή γεύση με αποτέλεσμα να αποθαρρύνεται η συνήθεια της ονυχοφαγίας.





ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.....ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.... :)))))))


Και επειδή με τα τελευταία γεγονότα είχα απογοητευτεί πάρα πολύ και πολλοί από εσάς τους ΦΙΛΟΥΣ μου μου δώσατε κουράγιο και δύναμη θα σας πώ ότι όντως Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ. Ξύπνησα με τόσο καλή διάθεση και όρεξη για ψάξιμο για δουλειά που όλα πήγανε πάρα πολύ καλά.
Είχα μάθει ότι ένα κομμωτήριο θα ανοίξει και ψάχνει για άτομα, πήγα και μίλησα με την κοπέλα που το έχει και παιδιά ΒΡΗΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...............................
Έχοντας πίστη στα χέρια μου, έχοντας την στήριξη του άντρα μου, των γονιών μου, της αδερφής μου, της κουνιάδας μου, των ΦΙΛΩΝ μας αλλά και από όλους ΕΣΑΣ όλα συνομώτησαν και τα κατάφερα να χαμογελάσω ξανά μετά από την πίκρα και την απογοήτευση που έφαγα.
Να είστε όλοι ΠΑΝΤΑ καλά.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους μέσα από τα βάθη της ψυχής μου για την στήριξη, για την συμπαράσταση, για την δύναμη που μου δώσατε.
Ότι καλύτερο ΕΥΧΟΜΑΙ σε όλους σας.

Και επειδή είμαι χαρούμενη θα το γιορτάσουμε με τραγούδια...

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..................



ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ ΞΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.............................



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...................

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails