ΠΩΛΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Υπάρχει ένα διαμέρισμα στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας το οποίο πωλείται , είναι μια γκαρσονιέρα 43 τ.μ., που βρίσκεται στο ισόγειο, είναι διαμπερής, είναι κατασκευή '08, έχει 1 υ/δ, έχει 1 μπάνιο, καθώς επίσης έχει κλιματισμό, πόρτα ασφαλείας, ανοικτό πάρκινγκ, συναγερμό και είναι σε άριστη κατάσταση, η τιμή του είναι 60.000 ευρώ.

Επίσης υπάρχει ένα διαμέρισμα στο ίδιο μέρος το οποίο πωλείται και αυτό και είναι ένα διαμέρισμα 85 τ.μ., είναι και αυτό στο ισόγειο, είναι διαμπερές, είναι κατασκευή '08, έχει 2 υ/δ, έχει 2 μπάνια, έχει κουζίνα, έχει μπαλκόνια, καθώς επίσης έχει κλιματισμό, πόρτα ασφαλείας, ανοικτό πάρκινγκ, συναργερμό και είναι σε άριστη κατάσταση, η τιμή του είναι 120.000 ευρώ.

Πληροφορίες στα mail : savvina.kapa@gmail.com και tasosellhn@gmail.com.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Τριχόπτωση



Η τριχόπτωση τα τελευταία χρόνια κάνει την εμφάνιση της σε άντρες και γυναίκες με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρό αισθητικό αλλά και ψυχολογικό πρόβλημα. Πρέπει να μάθετε τι την προκαλεί και πώς θα την αντιμετωπίσετε.

Το μαλλί(όσο και αν είναι τρίχες) ανάλογα το χτένισμα ή το κούρεμα που θα του δώσουμε παρουσιάζει το μέσα μας. Είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουμε μόλις συναντήσουμε κάποιον και επηρεάζει τις προσωπικές μας σχέσεις εάν δεν είναι περιποιημένο.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση?

Είναι φυσιολογικό να μας πέφτουν τα μαλλιά δυό φορές τον χρόνο,την άνοιξη και το φθινόπωρο.Αν και τα τελευταία χρόνια λόγω διάφορων συνθηκών μπορεί και να εμφανίζεται όλο τον χρόνο.Έχουν έναν κύκλο ζωής και αυτές.Γεννιούνται καινούργιες,μεγαλώνουν και πέφτουν.

Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει μια ορμόνη την DHT (Διυδροτεστοστερόνη) και σε συνδυασμό με τα ανδρογόνα βοηθούν την τρίχα να μεγαλώσει.Στους άντρες υπάρχει η τεστοτερόνη που μετά την εφηβία αυξάνεται η ένωση της με ένα ένζυμο(το 5Alpha) που με την σειρά του αυξάνεται και έχει ως σκοπό την περισσότερη δημιουργία DHT που με την σειρά της ενώνεται με τα ανδρογόνα σε μεγαλύτερο βαθμό.Αυτό δημιουργεί ένα σοκ στην φυσική ανάπτυξη της τρίχας κάνοντας την να αναπτύσσεται με πιο αργούς ρυθμούς και δεν αφήνει πλέον την τρίχα που έχει πέσει να αρχίσει ξανά να δημιουργείται φυσιολογικά.Με αποτέλεσμα να έχουμε αραίωση στο κεφάλι μας και με την πάροδο των χρόνων να δημιουργείται "μια πλατεία",έτσι την ονομάζω εγώ την "καράφλα",ακούγεται πιο όμορφο.

Μπορείτε να παρατείνεται το αποτέλεσμα αυτό χρησιμοποιώντας κατά καιρούς διάφορα προιόντα,όπως αμπούλες τριχόπτωσης,σαμπουάν είτε φαρμακευτικά είτε επαγγελματικά από κομμωτήρια.Βοηθάνε στο να δυναμώσουν τις υπάρχουσες τρίχες και να μειώσουν την πτώση.
















Στις γυναίκες υπάρχουν τρείς τύποι τριχόπτωσης: η Διάχυτη αλωπεκίαΑνδρογενής αλωπεκία, και η Γυροειδή Αλωπεκία.


Η Διάχυτη αλωπεκία είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος τριχόπτωσης και οι αιτίες που τον προκαλούν είναι: τα αντισυλληπτικά χάπια,η περίοδος μετά την γέννα,ορμονικοί παράγοντες και η δίαιτα. Παίρνοντας αντισυλληπτικά χάπια έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζει στην πτώση των τριχών,όταν όμως τα σταματήσουμε επανέρχεται ο οργανισμός μας στα φυσιολογικά του επίπεδα και σταματάει η τριχόπτωση.Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης υπάρχει αύξηση οιστρογόνων όπου η τρίχα βρίσκεται στην φάση της ανάπτυξης.Μετά την γέννα περνάμε στο στάδιο της ηρεμίας και της πτώσης,με αποτέλεσμα να έχουμε έντονη τριχόπτωση η οποία μετά τον θηλασμό διορθώνεται από μόνη της.Οι ορμονικοί παράγοντες όπως είναι ο θυρεοειδής αλλάζουν τα επίπεδα ορμονών δημιουργώντας μια σύγχυση στον οργανισμό μας,αλλά όταν ακολουθήσουμε θεραπεία για να φέρουμε τον θυρεοειδή μας στα φυσιολογικά του επίπεδα η τριχόπτωση σταματάει.Κάνοντας δίαιτα πρέπει να προσέχουμε η διατροφή μας να είναι πλούσια σε πρωτείνες και βιταμίνες γιατί η έλλειψη ψευδαργύρου ή σιδήρου προκαλεί τριχόπτωση.



Η Ανδρογενής αλωπεκία είναι ένας τύπος τριχόπτωσης που τον συναντάμε σε μεγαλύτερες ηλικίες και έχει τρία στάδια.Στο πρώτο στάδιο παρουσιάζεται μια μικρή μείωση τριχών στην κορυφή του κεφαλιού.Στο δεύτερο στάδιο μετά από καιρό υπάρχει μεγαλύτερη μείωση τριχών στο ίδιο σημείο.Και στο τρίτο στάδιο δημιουργείται ένα κενό("μια πλατεία") στην κορυφή.Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν καλό δερματολόγο για να κάνετε εξετάσεις και να σας δώσει θεραπεία από το πρώτο στάδιο,για να προλάβετε τα χειρότερα.

Η Γυροειδή Αλωπεκία είναι ο τύπος τριχόπτωσης που η πτώση των μαλλιών μπορεί να είναι ξαφνική,παρουσιάζεται εξίσου σε άνδρες και σε γυναίκες.Ένα μεγάλο ποσοστό γυροειδούς αλωπεκίας οφείλεται στην κληρονομικότητα και μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και σε παιδιά.Μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα κάνοντας κάποιες ενέσεις στεροειδών ή αγοράζοντας την μινοξιδίλη (regaine) από το φαρμακείο,ρωτώντας βέβαια και την γνώμη του γιατρού σας.Πιστεύω ότι σ'ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων επανέρχονται τα μαλλιά στην φυσιολογική τους κατάσταση εάν κάνουν θεραπεία,και πόσο μάλλον εάν είναι και κληρονομικό τότε είναι δύσκολα τα πράγματα.

Επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που οφείλεται στο να έχουμε τριχόπτωση είναι το άγχος που μας τρώει καθημερινά.Τρέχουμε για να τα προλάβουμε όλα και δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό σκοτώνει σιγά σιγά τον οργανισμό μας,ο οποίος με κάποια σημάδια μας δηλώνει την ασθένειά του,όπως είναι η τριχόπτωση.Προσπαθήστε να περιορίσετε το άγχος για να έχετε πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Υ.Γ.: Η έμπνευση του θέματος οφείλεται σε έναν σχολιαστή της πρώτης μου ανάρτησης.

25 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Καλησπέρα Σαββινα,πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου μπράβο....

Savvina είπε...

Καλησπέρα Φούλη.
Ευχαριστώ πολύ.
Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.
Εύχομαι να σου φανούν χρήσιμες κάποια στιγμή για να προλάβεις την τριχόπτωση.
Σε χαιρετώ.

elph είπε...

Καλησπέρα Σαββίνα.

Έχεις μαζέψει όλες τις πληροφορίες γύρω από το θέμα της τριχόπτωσης και το κυριότερο, τις παρουσιάζεις με απλό και κατανοητό τρόπο. Ένα μεγάλο μπράβο!

Μου άρεσε πολύ το blog σου, άρα θα με βλέπεις συχνά από δω και πέρα.

Να σου ευχηθώ επίσης καλή αρχή, μια και από ότι είδα είσαι σχετικά νέα στο χώρο.

e-ioannis είπε...

Αν ηξερα που ειναι το μαγαζι σου,θα ερχομουν για κουρεμα !

D.Angel είπε...

Με τόσα που βλέπω και διαβάζω γύρω μου, μάλλον θα μου φανεί χρήσιμη η ανάρτησή σου!Χα χα
Φιλιά πολλά

korinoskilo είπε...

μας καραφλιαζουν και οι αλλοι εννηοτε:ΡΡρρρ

ευχαριστουμε :))

Savvina είπε...

Καλησπέρα elph.
Kόπιασα πολύ για να το γράψω χωρίς δύσκολες ορολογίες για να είναι εύκολο στην ανάγνωσή του και κατανοητό βέβαια.
Το "μπράβο" είναι η ανταμοιβή μου.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Θα είναι χαρά μου να σε βλέπω.
Καλό σου βράδυ.

Savvina είπε...

dreamer
Τι έπαθες?
Ποιός σε πείραξε και θα σου πέσουν τα μαλλιά?χαχαχαχα
Πές το σε μένα και θα το κανονίσω το θεματάκι.... ;)
Φιλιά.

Savvina είπε...

korinoskilo
Ποιός σε καραφλίαζει και εσένα αγαπητή μου?
Να το κανονίσω και το δικό σου..χαχαχαχααχα
Τώρα που είμαι ζεστή ακόμη από την dreamer...:))))))))))))))))))).
Καληνύχτα.

Savvina είπε...

e-ioannis
Καλησπέρα.
Δουλεύω στο χώρο των πελατών μου.
Όποιος θέλει φωνάζει Σαββίνα και έρχομαι.
Καλό βράδυ.

Κράμα είπε...

Σαββίνα,
θα ήθελα να κανεις και μια αναρτηση για εξτενσιονς, πόσο βολικά-άβολα είναι και για την περιποίηση τους.
Το σκέφτομαι....
Φιλιά

Savvina είπε...

Εβίτα
Θα κανονίσω και το δικό σου θέμα προσεχώς.
Η γνώμη μου όμως είναι να μην τα βάλεις τώρα που είναι καλοκαίρι.
Θα σε δυσκολέψουν πολύ στην θάλασσα,επειδή είναι η πρώτη φορά που θα βάλεις.
Γι'αυτήν την ανάρτηση δεν μου είπες την γνώμη σου όμως.Πώς σου φάνηκε?

♥ Palirroia ♥ είπε...

Σαββινα αν και πολύ νέα στο χώρο από τις λίγες αναρτήσεις σου καταλαβαίνω ότι θα κάνεις ένα "αξιαγάπητο μπλογκ"
γιαυτό σου δίνω ένα βραβείο
έλα από το μπλογκ μου όποτε μπορέσεις να το παραλαβεις
Καλήμερα κορίτσι μου και καλή συνέχεια

Αγνή είπε...

Σαββίνα μου,

επιτέλους!! Να και κάτι καλό για μένα!! έχω πολύ πυκνό μαλλί, κάθε φορά που πάω για κούρεμα μου το αραιώνουν, αλλά και πάλι από μαλλί....πάμε καλά!!

Αλί στον καημένο τον καλό μου, που όχι μόνο πλατεία έφτιαξε αλλά... και γήπεδο ποδοσφαίρου και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και χώρο για κερκίδες! Τι να πεις! Αγαπά τον αθλητισμό προφανώς! Χιχιχι!!

Savvina είπε...

Αγνή
Καλησπέρα.
Χαίρομαι που έχεις πυκνά μαλλιά,σαν εμένα.
Κρίμα ο καημένος..χαχαχαχαχαχααχα
Τόσο σοβαρό το πρόβλημά του εε?????
Μπορεί να πάρει αμπούλες για να μην έχει και συνέχεια και για το πάρκιγκ των αμαξιών των φιλάθλων........:))))))))))))))))))))
Καλή συνέχεια.

Savvina είπε...

Palirroia
Καλησπέρα.
Έρχομαι να σου απαντήσω......
Έφυγαααααααααααααα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Savvina είπε...

JK O SKPOYTZAKOS
Καλησπέρα.
Καλώς σε βρήκα στην blogσφαίρα.
Σε αυτό το blog θα βρίσκεις πάντα χρήσιμες πληροφορίες.
Σε ευχαριστώ που πέρασες από το φτωχικό μου.

Αγνή είπε...

Τι να τις κάμει πια τις αμπούλες καλή μου???

Μόνο για καρύκευμα στο φαγητό, αν έχουν καλή γεύση. Γιατί αλλιώς... άσε!! Και πάρκινγκ φιλάθλων και πουλάμε και οικόπεδο!!

έπρεπε να ανοίξεις το μπλοκ καμιά 10αριά χρόνια πριν... άστα καλή μου!!

Savvina είπε...

Αγνή μου
μην τις δοκιμάσει,έχουν απαίσια γεύση στο φαγητό.χαχαχαχαχαχα
Στο γλυκό δεν έχω δοκιμάσει..χιχιχι
Πρίν 10 χρόνια ήμουν μικρή δεν ήξερα ότι θα είχε απήχηση να το έκανα.:)))))))))))))))))))))))))

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Σαββίνα μου μπράβο!
Εξαιρετική ανάρτηση, ενημερωτική και χρήσιμη.
Νομίζω ενδιαφέρει πολύ κόσμο.
Ότι γνωρίζουμε καλό είναι...

Καλό μεσημέρι.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Μάλιστα!... Εγώ πήρα κάτι φαρμακάκια, χρησιμοποιώ και το δυναμωτικό της elvive, αλλά τι τα θές!... Πουτάνα κληρονομικότητα!...

Savvina είπε...

Ζητώ συγνώμη από κάποιους αναγνώστες μου που δεν τους έχω επισκευτεί ακόμη αλλά έχει προφανώς πρόβλημα ο blogger και δεν μου βγάζει τους αναγνώστες μου.
Όταν επανέλθει θα περάσω για μια βόλτα.

Savvina είπε...

VASILIKI
Καλώς ήρθες από το φτωχικό μου.
Δημιούργησα αυτό το blog με μεράκι για να ενημερώνω αυτούς που δεν ξέρουν κάποια πράγματα αλλά και γι'αυτούς που ξέρουν για να προσέχουν περισσότερο από εδώ και πέρα.
Καλό απόγευμα.

Savvina είπε...

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕ
Εσύ ήσουν η πηγή έμνευσης γι'αυτή την ανάρτηση.
Η κληρονομικότητα όπως είπα είναι σημαντικός λόγος για τριχόπτωση.
Και τα φαρμακάκια και το δυναμωτικό καλά είναι...δυναμώνουν τις υπόλοιπες τρίχες που έχεις.
Καλό απόγευμα.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails